Search
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳
  • :
  • :

طرز استفاده صحیح و ایمن از جک بادی در آفرود

در این مقاله قصد داریم پس از معرفی اجمالی جک بادی، به نحوه ی استفاده ایمن و صحیح از آن در سفرهای آفرود و طبیعت گردی بپردازیم.
همانگونه که از نام آن مشخص است، جک بادی با استفاده از نیروی هوای فشرده ماشین را بلند می کند. این جک در اصل یک منبع تحت فشار از جنس PVC است و همان طور که گفته شد برای انجام عمل بلند کردن، نیازمند فشار هواست که این فشار مورد نیاز یا از طریق فشار گاز خروجی از سیستم اگزوز ماشین، و یا به وسیله ی کمپرسور باد تامین می شود. در شرایطی که زمین اطراف ماشین سست است و یا در اطراف ماشین و زیر شاسی محل مناسبی برای قرار دادن و استفاده از انواع جک های مکانیکی، هیدرولکی و یا های لیفت وجود ندارد، جک بادی بهترین وسیله برای کمک به ماشین در دام افتاده یا آسیب دیده و حتی پنچر شده است. تنها کافی است جک بادی در حالت خالی و با رعایت اصول فنی و ایمنی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت در محل مناسب در زیر خودرو قرار داده و سپس آن را پر کنید تا خودرو از زمین بلند شود. جک های بادی در انواع مدل ها با ظرفیت و ضخامت های مختلف در بازار عرضه می شوند و شما می توانید بر اساس وزن خودروی خود مدل مورد نیاز را تهیه کنید.
گام اول: خودرو را در جای خود محکم کنید
پیش از استفاده از جک بادی اطمینان حاصل کنید ماشین در حالت پارک قرار دارد و ترمز دستی کشیده شده است.
گام دوم: جک بادی را آماده کنید
بخش های بالا و تحتانی محفظه بادی را صاف و مرتب کنید و بالا و پایین آن را به هم فشار دهید. شلنگ هوا را با چرخش ساعت گرد به محفظه هوا وصل کرده و آن را سفت ببندید. مطمئن شوید خاک و شن در بین اتصالات نباشد. اگرچه محفظه هوا چندلایه و مقاوم است، اما برای اطمینان از پنچر نشدن این محفظه، بهتر است از پوشش پارچه ای یا امثال آن برای اطراف محفظه استفاده شود.

 

گام سوم: جک بادی را در زیر خودرو قرار دهید
هرگز محفظه هوا را زیر باک سوخت، اگزوز و یا اتصالات زیرین خودرو که تحمل وزن خودرو را ندارد قرار ندهید. برای قرار دادن محفظه هوا، نقطه ی مستحکمی از شاسی را که بتواند وزن خودرو را تحمل کند انتخاب کنید. مراقب برآمدگی های نوک تیز و لبه های برنده ی قطعات زیرین خودرو باشید.

گام چهارم: بلند کردن خودرو
خودرو را روشن کرده و بگذارید با دور آرام کار کند. انتهای مخروطی شلنگ هوا را به لوله اگزوز فشار دهید و مطمئن شوید شلنگ تا نخورده باشد. وقتی محفظه هوا تا حدودی پر شد، دست نگه دارید و بررسی کنید آیا محفظه هوا در جای درستی قرار دارد یا نه. باد کردن محفظه را ادامه دهید تا یک یا دو چرخ خودرو از زمین بلند شوند. سپس موتور را خاموش کنید. مراقب باشید محفظه بیش از ارتفاع لازم پر نشود. اگر خودرو بیش از حد از زمین بلند شده، شیر تخلیه را به آرامی باز کنید تا باد محفظه کاهش یابد و خودرو به ارتفاع مورد نظرتان برسد.

گام پنجم: پایین آوردن خودرو
مطمئن شوید اطرافیان تان پیش از پایین آوردن خودرو از آن فاصله گرفته باشند. برای تخلیه محفظه هوا، شیر تخلیه شلنگ را به آرامی باز کنید. سعی کنید خروج هوا از محفظه به صورت کنترل شده باشد و نه به سرعت. هرگز خودرو را با باز کردن اتصال محفظه هوا و شلنگ رها نکنید. بعد از خالی شدن محفظه هوا، آن را از زیر خودرو بیرون بکشید و سپس شلنگ را از آن جدا کنید.

 

توصیه های ایمنی
هرگز جک بادی را برای خودروهای دودیفرانسیل با وزن بیشتر از حد تحمل آن استفاده نکنید. ظرفیت جک معمولا دو، سه، یا چهار تن است و بر روی آن نوشته شده است.
سرنشینان خودرو پیش از باد کردن محفظه هوا باید پیاده شوند.
وقتی خودرو بر روی جک بادی قرار دارد، مراقب باشید بدنتان زیر ماشین نباشد.
در حین استفاده از جک بادی اطمینان حاصل کنید همه ی اطرافیان تان در فاصله ی امنی از خودرو باشند.
هرگز جک بادی را بیش از حد باد نکنید. استفاده از این نوع جک برای بلند کردن خودرو تا ارتفاع مطمئن از سطح زمین است.
پس از بلند کردن خودرو با استفاده از جک بادی، توصیه می کنیم پایه های کمکی نیز استفاده شوند تا از سقوط خودرو جلوگیری شود.
این نوع جک ها برای کاربردهای صنعتی طراحی نشده اند.
نکات ضروری
جک های بادی برای خودروهای دارای سر اگزوز غیرفابریک طراحی نشده اند.
توصیه می شود جک توسط دو نفر به کار گرفته شود: یکی برای باد کردن جک و دیگری برای کمک و نظارت بر روند کار.
در شرایطی که خودرو آفرود بر روی زمین شیب دار قرار گرفته باشد بسیار با احتیاط کار کنید. در چنین شرایطی خودرو به راحتی ممکن است برگردد و یا جابجا شود.
یک یا دو چرخ خودرو را می توان با جک بادی از زمین بلند کرد. از حرکت احتمالی دیگر چرخ های خودرو با قرار دادن سنگ یا موانع مشابه، جلوگیری کنید.
پیش از باد کردن محفظه هوا بررسی کنید اشیاء نوک تیز زیر محفظه و یا بخش های نوک تیز خودرو بالای محفظه نباشد.
مراقب باشید محفظه هوا با قطعات داغ زیر خودرو در تماس نباشد.
یادآوری می کنیم گازهای خروجی از اگزوز سمی هستند و لذا نباید جک بادی را در محیط بسته استفاده کرد. وقتی محفظه در حال باد شدن نیست، موتور را خاموش نگه دارید.

 

 




دیدگاهتان را بنویسید

از این که نظرات و پیشنهادهایتان را با ما در میان می گذارید سپاسگزاریم. برای پاسخگویی سریعتر می توانید با شماره تلفن 09024412220 تماس بگیرید.